Είστε εδώ

Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου»

Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου»

Το Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου» ξεκίνησε τη δράση του τον Σεπτέμβριο του 2017 υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις σχολικές βαθμίδες. Μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει πάνω από 4000 μαθητές. Στεγάζεται στην Ποσειδωνία Κορίνθου, σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 300 τετραγωνικών μέτρων και αξιοποιεί για την επίτευξη των σκοπών της την σύγχρονη τεχνολογία.

Σκοπός του Κέντρου Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου» είναι να αναδείξει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής της Κορίνθου. Μέσα από μια σειρά δράσεων οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με την επιστήμη και τις εξελίξεις της καθώς και με τον θαυμαστό κόσμο της Αρχαίας Ελληνικής και Σύγχρονης Ιστορίας, με έμφαση στην τοπική πολιτισμική κληρονομιά.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Κέντρου Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου» τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

 

6Km project

Από την Αρχαίο Δίολκο ... στην Διώρυγα της Κορίνθου

 

Τι ήταν ο Αρχαίος Δίολκος; Τι είναι ο Ισθμός; Πού, πότε και γιατί  γεννήθηκε η ιδέα διάνοιξης της διώρυγας της Κορίνθου και πότε τελικά εφαρμόστηκε; Ξετυλίγουμε το κουβάρι της ιστορίας και με τη «Γραμμή του Χρόνου» ταξιδεύουμε στους αιώνες, από την αρχαία Δίολκο μέχρι σήμερα. Συναντάμε ανθρώπους, γεγονότα, αποτυχίες και επιτυχίες! Πόσο δύσκολη ή εύκολη ήταν η διάνοιξη της Διώρυγας και πόσο σημαντική;

 

Η Διώρυγα της Κορίνθου γίνεται η αφορμή για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται σε  ιστορικά και επιστημονικά τεκμηριωμένο υλικό (φωτογραφίες, κείμενα, βίντεο, κτλ.) και περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές και βιωματικές δράσεις που υλοποιούνται από τις εμψυχώτριες του κέντρου. Παράλληλα συνδέει την Διώρυγα με διάφορα επιστημονικά και γνωστικά πεδία όπως Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική, Τέχνη και Πολιτισμός αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα της Τοπικής ιστορίας.

 

 

Εβδομαδιαίο καλοκαιρινό δημιουργικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων

για παιδιά Δημοτικού

Η «Γραμμή του χρόνου» προτείνει για το φετινό καλοκαίρι το πρόγραμμα «Μικροί επιστήμονες. Vol.1». Πρόκειται για ένα διαφορετικό πρόγραμμα στην καρδιά του καλοκαιριού, διάρκειας πέντε ημερών στο πλαίσιο του οποίου τα παιδιά θα παίξουν, θα ανακαλύψουν και θα συμμετέχουν σε ξεχωριστές δραστηριότητες ποικίλης θεματολογίας. Μια μικρή απόδραση στην καρδιά της Ποσειδωνίας, με προορισμό την Αρχαία Κόρινθο, γεμάτη από μυθολογία, πειράματα, αρχαιολογία και παιχνίδι! Παραμύθια, εικόνες, μουσική και κατασκευές θα συνοδεύουν το μαγικό αυτό ταξίδι.

Το πρόγραμμα «Μικροί επιστήμονες. Vol.1», που ξεκινάει μετά το κλείσιμο των σχολείων, απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και έχει σχεδιαστεί από τους εμψυχωτές του Κέντρου και με πολύτιμη συνεργασία εξωτερικών εξειδικευμένων συνεργατών.

Υλοποιείται στους χώρους του Κέντρου Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου» και ανάμεσα στα άλλα φιλοδοξεί να εμπνεύσει τους μικρούς επιστήμονες που θα συμμετάσχουν να ανακαλύψουν:

  • Τι ήταν ο Πήγασος και ποια σχέση ένωνε τον Ιάσονα με την Μήδεια;
  • Που ταξίδεψε ο Αρίων και ποια η σχέση του με την Κόρινθο;
  • Γιατί η Κόρινθος είναι σημαντική πόλη κατά την αρχαιότητα;
  • Πώς γίνεται μια αρχαιολογική ανασκαφή;
  • Πως γίνεται μία έκρηξη;

 

Πέντε μέρες γεμάτες με Χημεία, πειράματα, φυσική, ιστορία, τέχνη, τραγούδι, παιχνίδι, φαντασία και δημιουργικότητα!

Πέντε μέρες ξεχωριστές στη «Γραμμή του Χρόνου»!

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας:27410-76420

Για περισσότερες πληροφορίες: www.grammi.org

Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου»

Μπουμπουλίνας 54, Ποσειδωνία, Κόρινθος