Είστε εδώ

"Βραβεύονται οι μικροί λογοτέχνες της Κορινθίας"

 Λένε πως τα παιδιά μαρτυρούν με τον δικό τους τρόπο το καθένα ξεχωριστά πάντα τις αλήθειες και τους προβληματισμούς τους. Λένε πως εκφράζοντας τις σκέψεις του ένα παιδί μπορεί να σου προβάλει έναν άλλο κόσμο, ίσως ένα κόσμο όπως τον ονειρεύεται, ίσως όμως και ένα κόσμο που πολεμά τα όνειρά του.

Ένας τρόπος είναι και αυτός που το χαρτί αγκαλιάζει την σκέψη του παιδιού, που η λογοτεχνία πηγάζει από την ψυχή του. Σορός σκέψεων και προβληματισμών, σορός συναισθημάτων αλλά και ονείρων να προβάλονται από ένα άψυχο μέσο με τον πιο ζωντανό τρόπο. Γιατί ένα παιδί μπορεί να αποδείξει ότι η λογοτεχνία είναι "ζωντανή".

Έτσι με την σειρά τους οι μαθητές που διακρίθηκαν στον 3ο Παγκοκορινθιακό Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, αποδίδουν την ζωντανή εικόνα της λογοτεχνίας. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Βέλου (28ης Οκτωβρίου), το Σάββατο 19 Μαΐου και ώρα 19:00 με την ισχυρή παρουσία μαθητών και γονέων.

Άλλωστε είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στον αγώνα και στα όνειρα των παιδιών, αλλά και στις επιβραβεύσεις αυτών, βασικοί θεατές οφείλουν να είναι οι γονείς. Διότι, το μεγαλύτερο βραβείο που μπορεί να πάρει ενα παιδί δεν είναι ούτε ένα μετάλιο ούτε μια πλακέτα, αλλά εκείνο το χαμόγελο ικανοποίησης ενός γονιού, εκείνο το χαμόγελο που παρατηρείς όταν ένας γονιός καμαρώνει για το παιδί του... Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο βραβείο, βραβείο ψυχής.

Βραβεία στους μαθητές, δόθηκαν επίσης από την ηγεσία του Δήμου. Καθώς το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Βέλου- Βόχας, κ. Αννίβας Παπακυριάκος και η αντιδήμαρχος, κ. Μαρία Καλλίρη.

Ο λογοτεχνικός διαγωνισμός αυτός πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ώστε να προβάλει τους μελλοντικούς συγγραφείς, να αφήσει μια σειρά υποσχέσεων αλλά και απαιτήσεων των νέων παιδιών για το μέλλον.

Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου του Ν. Κορινθίας προσπάθησαν να ξυπνήσουν εκείνο το χάσμα των βουβών ονείρων τους και των τόσων προβληματισμών τους.

Τα παιδιά απέδειξαν για ακόμη μια φορά, πως μέσα από την αθωότητα αυτή της ηλικίας τους, μάχονται... Και μάχονται μέσα στις τόσες συγκυρίες να κρατήσουν ζωντανά τα όνειρά τους και τους στόχους τους.

Και να θυμάσαι όταν ένα παιδί μάχεται, πάντα κερδίζει την μάχη... Τα παιδικά όνειρα κρύβουν τους πιο δυνατούς στόχους, και αυτό το "έγραψαν" τα παιδιά.

 Κείμενο : Αντωνία Γιαννακοπούλου