Είστε εδώ

Φεστιβάλ Τέχνης : Μουσικό-ποιητική βραδιά μια γιορτή για τη Τέχνη

Art Festival - Φεστιβάλ Τέχνης  μία συνάντηση Γιορτή για την Τέχνη, την Παρασκευή στις 16 Μαρτίου στο Old City Co (Πατησίων 99),

πραγματοποιήθηκε αλλη μια εξαιρετικη βραδια ..σε έναν από τους πιο ατμοσφαιρικούς Πολυχώρους της Αθήνας .

Ο ποιητής Γιώργος Δουατζής και ο συνθέτης Γιώργος Βαρσαμάκης συναντήθηκαν επί σκηνής σε έναν πρωτότυπο διάλογο Λόγου και Μουσικής. 
Συμμετήχαν οι μουσικοί: Κώστας Καριτζής (βιολί), Κώστας Ιωαννίδης (κλαρινέτο), Γιώργος Τοσικιάν (κιθάρα), Γιώργος Βαρσαμάκης (πιάνο), Βαγγέλης Θάνος (κρουστά).

 σε μια μοναδική βραδιά που η Μουσική συναντησε την Ποίηση και δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώσαν  τις φωνές τους!!!

Μικρά βιογραφικά:

Γιώργος Δουατζής:
Γεννήθηκε στην Αθήνα και ακολούθησε σπουδές Οικονομίας και Κοινωνιολογίας. Ποιητής, πεζογράφος, δημοσιογράφος. Εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Έχει εκδώσει είκοσι επτά βιβλία (ποίηση, μυθιστόρημα, διήγημα, δοκίμιο, θέατρο) και μετείχε σε οχτώ συλλογικά. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε έξι γλώσσες (αγγλικά, ρωσικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, τσέχικα).

Γιώργος Βαρσαμάκης:
Ο Γιώργος Βαρσαμάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος πιάνου από το Εθνικό Ωδείο με ανώτερες θεωρητικές σπουδές στη μουσική που ολοκληρώνονται με το πτυχίο της φούγκας. Είναι επίσης απόφοιτος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου μουσικοπαιδαγωγικής από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.
Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, για μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ. Έχει επίσης συνθέσει έργα για σόλο κιθάρα για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων, για σόλο πιάνο για κουαρτέτο εγχόρδων αλλά και για άλλου τύπου μουσικά σύνολα. 
Έως σήμερα έχουν κυκλοφορήσει επτά δισκογραφικές εκδόσεις με δικές του μουσικές συνθέσεις ορχηστρικής - κινηματογραφικής μουσικής. Μουσικά του έργα έχουν παρουσιαστεί από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και άλλα μουσικά σύνολα. Από το 2004 έως σήμερα, δίνει συναυλίες παρουσιάζοντας τα έργα του σε φεστιβάλ και χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα. 
Το 2012 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Cambia το βιβλίο με τίτλο “Μουσικές ιστορίες για πιάνο” με έργα του για σόλο πιάνο ,ενώ το 2017 εκδόθηκε και το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο ΄¨Aurora¨ με έργα γιαμία και δύο κιθάρες. 
Από το 2000 έως σήμερα είναι στέλεχος και προϊστάμενος του μουσικού τμήματος του Ε.Μ.Π.