Είστε εδώ

Τα ταξίδια του μυαλού

 

Ποιος είπε πως μπορείς να ταξιδέψεις μόνο με πλοία και αεροπλάνα; Ποιος σου είπε πως μπορείς να περάσεις από δρόμους μόνο πάνω σε τέσσερις ρόδες; Κοίτα την θάλασσα πόσο γαλήνια και ήρεμη είναι σήμερα, και άσε το μυαλό σου να ταξιδέψει με την ίδια γαλήνη και αρμονία. Άσε όλα εκείνα που σε βασανίζουν και μην ψάχνεις μπροστά σ' αυτή την ηρεμία να λύσεις όλα όσα σε προβληματίζουν. Κλείσε τα μάτια, Άκου τον ήχο της θάλασσας, των πουλιών, κλείσε τα μάτια σε εκείνους τους σκοτεινούς ατραπούς και ταξίδεψε... Ξεκίνα, άνθρωπε, ένα διαφορετικό ταξίδι, ταξίδεψε στο μπλε της θάλασσας και του ουρανού και άσε το γκρίζο τούτης της κοινωνίας. Πάρε σε εκείνο το ταξίδι του μυαλού μόνο όσους και όποιους θες συνοδηπόρους, πάρε αυτούς και κάνε το δικό σου ταξίδι... Ταξίδεψε στο μέλλον, ταξίδεψε στο παρελθόν και κράτα δυνατά στο μυαλό εκείνα τα ταξίδια που έκανες ή θα ήθελες να κάνεις.

Και αν τα πλοία και τα αεροπλάνα φεύγουν μακρυά, ποιος είπε πως δεν μπορείς και εσύ; Ακόμα και αυταεο άνθρωπος τα καθοδηγεί, ο ανθρώπινος νους...το ίδιο ταξίδι μοιάζει, με την μόνη διαφορά ότι τα ταξίδια του μυαλού είναι πιο δυνατά. Δυνατό μου ταξίδι του μυαλού, κράτα γερά όλες εκείνες τις αναμνήσεις μου όταν υπήρξα παιδί, κράτα μου εκείνους τους γονείς και όλες εκείνες τις μάχες τους, κράτα τα όσα είδα μέχρι στιγμής στην προσπάθεια μου να γνωρίσω τούτο τον κόσμο πιο πέρα. Λένε, πως τα ταξίδια τα κάνεις για να γνωρίσεις τον κόσμο και έτσι είναι... Και η ζωή ενα ταξίδι είναι, ενα ταξίδι γεμάτο χαρές, λύπες, μάχες, όμορφες στιγμές... Είναι απο τα μεγαλύτερα ταξίδια, περνά τα σαράντα κύματα, σχίζει τις θάλασσες και τον ουρανό. Μα, το ταξίδι της ζωής άνθρωπε να το συνδέεις με εκείνο του μυαλού, γιατί σαν προχωρά, σαν κυλά η ζωή πίσω δεν μπορεί να γυρίσει. Όλα τούτα τα πλοία και τα αεροπλάνα του ουρανού να γνωρίσεις, θα δεις πως όλα μπορούν και γυρίζουν πίσω, η ζωή όμως όχι.

Προχωρα στο ταξίδι της ζωής με συνοδηπορο το μυαλό. Τούτο το μυαλό που βομβαρδίζεται μέσα σε τούτη την κοινωνία άστο να ταξιδέψει σαν ακούς τουτη την θάλασσα, σαν να ακούς τα πουλιά τούτου του ουρανού, άστο να ταξιδέψει μέσα στην αρμονία της φύσης.

Αχ, μυαλό μου ταξίδεψε έξω απο αυτό τον μαύρο κόσμο...ταξίδεψε μέσα στο μπλε της θάλασσας και πάρε με μαζί σου!

 

  Κείμενο : Αντωνία Γιαννακοπούλου